T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Siirt'te bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Yöresel Yemek Yarışmasına katılanlar hünerlerini sergiledi.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Siirt Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Tarım ve Ağaç Müzesi'nde yemek yarışması düzenlendi.
Yarışmacılar, Siirt'in yöresel lezzetlerinden perde pilav, kitel (içli köfte) ve kışlık Siirt dolması ile ana yemek kategorisinde; aside (un helvası), varak keak (pekmez tatlısı) ve imçerket (şekerli katmer) ile de tatlı kategorisinde yarışmaya katıldı.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Nuri Sevgin, büryan ustası Murat Kayaalp, Siirt Olgunlaşma Enstitüsünde yöresel yemekler ustası Ceyhan Erko ve ev kadınlarından oluşan jüri üyeleri, yarışmacıların hazırladığı yemek ve tatlılara puan verdi.
Ana yemek kategorisinde Siirt dolmasıyla Demet Yüksekli Obay birinci, Azize Çiçek ikinci, Esma Olğaç üçüncü, tatlı kategorisinde imçerket ile Demet Yüksekli Obay birinci, Reyhan Şendur ikinci ve Figen Işıktaş üçüncü oldu.
Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, kentin yemek kültürü açısından oldukça zengin olduğunu söyledi.
Etkinlikte kentin yöresel yemek ve tatlılarının yarıştığını dile getiren Kızılkaya, "Siirt mutfağının Türkiye'de gerçekten müstesna bir yeri var. Siirt halkımıza kendi yemeklerimizi yeniden hatırlatmak anlamında çok faydası oluyor. Bunları gelecek nesillere aktarıyor, tescilleyip yolumuza devam ediyoruz. Aynı zamanda ulusal düzeyde Siirt yemeklerini tanıtıyoruz." dedi.
Kızılkaya, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.
Jüri üyesi Kayaalp de etkinlikle Siirt'in çok zengin bir mutfağa sahip olduğunun bir kez daha görüldüğünü dile getirdi.
Yarışmada yer alan yemek ve tatlıların birbirinden lezzetli olduğunu ve seçim yaparken zorlandığını aktaran Kayaalp, "Yarışmada güzel lezzetler vardı. Siirt mutfağının Türk mutfağında daha iyi yere gelmesi için büyük bir gayret içerisindeyiz." dedi.
Demet Yüksekli Obay da yarışmada her 2 kategoride dereceye girdiği için mutlu olduğunu anlattı.
Yarışmaya dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.